dimecres, 26 de maig del 2010

Acte d'entrega de sol·licitud oficial a l´Ajuntament de Ripollet per que es dediquin dos espais públics a Magí Girbau i Josep Ros.

En presència d'en Miquel Querol, net d'en Magí Girbau (alcalde de Ripollet del 16 d' abril de 1931 al 1 de febrer de 1934) i Antoni Ros, fill d´en Josep Ros (alcalde de Ripollet en dos períodes entre l'1 de febrer de 1934 al 15 d´agost de 1936) acompanyats per un grup de veïns de Ripollet. La Comissió en Memòria de les Víctimes del Feixisme de Ripollet, ha presentat una nova proposta dirigida a la comissió municipal d'Honors i Distincions perquè aquests dos alcaldes de la República siguin honorats i homenatjats.
La nova proposta es concreta en la petició que dues places, parcs, vies públiques o dos edificis municipals, portin el nom d'aquests dos alcaldes, els primers elegits democràticament a la nostra població.
Properament publicarem un extracte de l'informe que hem presentat amb dades trobades de l'època quan en Magí Girbau i en Josep Ros varen ser alcaldes de Ripollet, a part de la normalitat política i social d'aquells primers anys de la República a la nostra vila, destaquen els importants avenços que hem pogut constatar a nivell educatiu, entre ells la creació del primer parvulari de la història de Ripollet, o el primer autobús que recollia els nens de cases allunyades i els portava a les escoles.