dimarts, 10 de juny del 2014

Inauguració Plaça dels Alcaldes de la República, el diumenge 15 de juny a les 12 hores.


El diumenge 15 de juny a 12 hores serà un dia especial a Ripollet. Per primera vegada des la caiguda de la localitat en mans de les tropes feixistes, fa més de 75 anys, la nostra població fa un homenatge al període republicà iniciat l'abril de 1931. 

Els alcaldes: Magí Girbau, i Josep Ros, seran els protagonistes de l'acte. Però aquest té una significació que va molt més enllà, doncs trenca el Tabú que va ser imposat el gener de 1939, sobre tots aquells qui van defensar la república, la democràcia, la llibertat, i la justícia social.

Des de la Comvif fem una crida a participar-hi amb alegria. Entenem que aquest acte va més enllà de l'homenatge als dos alcaldes, perquè simbòlicament; en ser el primer institucional, a la nostra vila; conté una càrrega de sensibilitat, i afectivitat que abraça el record de tots els qui van patir la repressió, la marginació, i l'oblit. Abraça les desenes de víctimes de la barbàrie feixista. Abraça els centenars d'empresonats, exiliats de la nostra població. Com aquests mateixos alcaldes que en són un exemple d'aquesta repressió, i empresonament.

Per que pugueu orientar-vos, aquí publiquem dos mapes de la ubicació de la Plaça dels Alcaldes de la República. Si aneu en vehicle propi no tindreu cap problema en trobar lloc per estacionar al voltant..

Feu clic el mapa per ampliar.