dijous, 3 de maig del 2012

Berga és conseqüent amb la memòria...


Berga

L'Ajuntament de Berga declara el rei Joan Carles persona non grata

L'Ajuntament de Berga ha declarat el rei Joan Carles persona non grata. La moció l'ha presentada la CUP i ha estat aprovada amb els únics vots a favor de la CUP i les abstencions de CiU i el PSC. El grup municipal del PP hi ha votat en contra. La CUP remarca que Joan Carles I no és rei "com a resultat d'un procés democràtic sinó com a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor Francisco Franco".

La CUP destaca que el regnat del monarca "entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V de Borbó, responsable de la pèrdua de llibertats nacionals que encara a hores d'ara els Països Catalans no han recuperat". A més, denuncia que "el seu comportament personal s'ha vist marcat per tota mena d'escàndols i delictes", en referència a la caça d'elefants a Bostwana.

El ple del consistori ha debatut també una altra moció que demana que es revoqui l'acord del 17 de juliol de 1962, que atorgava al dictador Francisco Franco el títol de Fill Adoptiu de la ciutat i la Medalla d'Or. 

L'Ajuntament de Berga enviarà l'acord aprovat al ple municipal a la Casa Reial espanyola "per exigir-los que gestionin amb la Dirección General del Patrimonio del Estado el retorn immediat de la medalla d'or atorgada a Franco".