dilluns, 9 de setembre del 2013

Quan la història esta dominada per la parcialitat..


Ripollet pateix d'un filtre històric.. Elements conservadors molt radicals ens proposen un punt de vista històric sempre únic que margina qualsevol òptica d'encarar el passat des de bases plurals, i democràtiques, ni que dir progressistes.
Els qui controlen la història a Ripollet, si bé no afirmen obertament que el període franquista és un temps d'ordre, i positivitat. Soterradament si que ho sostenen..
No és el cas d'altres poblacions veïnes, com Montcada i Reixac, o Cerdanyola del Vallés.. On la història s'afronta de manera plural i democràtica, sense exclusions..
Què pot passar en el futur pròxim..? Hi ha molts ressorts que poden utilitzar-se per denunciar aquestes posicions anti-democràtiques que sostenen alguns partits anomenats democràtics. Pensem que serà una batalla que s'encararà ben aviat, els partits que es mantingui al marge, restaran com a residuals, i els partits que optin per seguir en les mateixes posicions de defensa d'una visió conservadora, classista i excloent, patiran un transmigració de vots cap opcions més obertament anti-democràtiques..

Aquí un exemple de com es presenta la història de manera més democràtica i no excloent:

Montcada Post.