dimarts, 13 d’agost del 2013

La farsa dels nostres governants..

2005

Els portaveus municipals condemnen la intervenció al Ple del PP sobre la II República

Els portaveus de tots els grups municipals de Ripollet, llevat del Partit Popular, han fet pública una declaració conjunta de "repulsa i condemna" als fets protagonitzats pel portaveu del Partit Popular durant el passat Ple Municipal del 28 d’abril, en referència a la moció presentada pel grup d’ICV. Aquesta moció, que havia estat consensuada per tots els grups municipals amb excepció del PP, parlava de la necessitat de recuperar la memòria històrica, coincidint amb els actes del 75è aniversari de la II República. Segons els sotasignants, la resposta del portaveu popular, preparada amb antelació, va ser "una intervenció de caire feixista", afirmant que "distorsionava la veritat". Una intervenció que va provocar l’abandonament de la sala de plens de la majoria de regidors i del públic assistent. Per últim, la Junta de Portaveus rebutja, a la seva declaració, "aquesta forma de fer política" i acorda traslladar-la a la direcció del Partit Popular de Catalunya.

Els portaveus municipals condemnen la intervenció al Ple del PP sobre la II República -Imatge 1-


DECLARACIÓ DE LA JUNTA DE PORTAVEUS DE L’AJUNTAMENT DE RIPOLLET

Al darrer Ple municipal, celebrat el dia 28 d’abril, el grup municipal d’ICV va presentar una moció a la Junta de Portaveus, que va ser consensuada per tots els grups municipals llevat del Partit Popular. La moció feia referència a la necessitat de recuperar la memòria històrica, coincidint amb els actes del 75è aniversari de la II República. A la moció es proposava:

- Condemnar l’aixecament militar del 18 de juliol de 1936
- Saludar i recordar la II República
- Retre un homenatge als alcaldes republicans, així com a les corporacions municipals que va haver durant la República
- Traslladar aquest acord al grup de treball de la memòria històrica a Ripollet

Davant aquesta moció de recuperació de la memòria, el portaveu del Partit Popular va llegir un escrit preparat amb antelació, fent una intervenció de caire feixista, provocant una reacció espontània d’abandonament de la sala de plens de la majoria dels regidors i regidores i de la resta de les persones que hi assistien.

Aquesta intervenció distorsionava la veritat dels fets, i acusava la República de cruels assassinats, basant-se en textos selectius i ofenent la memòria de totes les persones que van defensar la legalitat democràtica.

Per aquest motiu, els sotasignats manifestem:

- La nostra repulsa i condemna per aquests fets, per no atenir-se a la veritat en el seu discurs i per fomentar l’exaltació i la provocació feixista. Aquest fet s’agreuja perquè és la segona vegada que al PP de Ripollet se li recriminen les seves actituds de divulgació feixista i d’ofensa a les llibertats democràtiques.

Per tot això, els sotasignats rebutgem aquesta forma de fer política, mal interpretant l’esperit de la moció, sobretot en un moment en el qual s’està treballant per a recuperar la nostra memòria històrica, des del respecte i la reconciliació. Igualment, acordem traslladar aquesta declaració a la direcció del Partit Popular de Catalunya, amb el benentès de què la direcció del PPC no recolza aquest tipus de declaracions.

Ripollet, maig de 2005.


És escandalós que els nostres polítics només actuïn per interessos de partit, per afavorir certs sectors afins, o per electoralisme. Aquesta declaració del 2005 n'és una mostra. Perquè 4 anys després, la Comvif, i els familiars, vam demanar uns espais per aquests alcaldes que diuen homenatjar aquí. A aquesta petició se li han posat tota mena de traves. A banda la desídia, i el desinterès general que ve a demostrar quina classe de polítics tenim a Ripollet. Només es tracta d'una monopolització de la política..