dimecres, 20 de novembre de 2013

Mig centenar de persones s'apleguen a la xerrada sobre la Querella Argentina a Ripollet..


Mig centenar de persones es van aplegar la tarda del 20 de novembre per seguir la conferència de Felipe Moreno, detingut i torturat durant la dictadura franquista. Moreno ha estat l'encarregat d'explicar minuciosament el desenvolupament de la causa contra els crims de la dictadura espanyola que se segueix a l'Argentina, davant la reiterada negativa de la justícia espanyola a investigar els crims qualificats per les Nacions Unides com de Genocidi, i de Lesa Humanitat. L'estat espanyol esgrimeix sempre la llei d'Amnistia de 1977 com a falç argument per impedir el judici als criminals franquistes. Una Llei d'Amnistia que va premiar de manera desigual, afavorint els partidaris de l'estat franquista, i perdonant, sense eliminar antecedents, a tots els anti-franquistes, que reberen unes minses indemnitzacions, més semblants a una coacció que a reparació.

A la xerrada també ha intervingut Jordi Font, membre de la COMVIF, que ha fet esment dels punts de contacte que hi ha entre l'Espanya actual, i l'Argentina de l'any 2000. En ambdós casos situacions d'impunitat que anaven de la mà de l'estat de corrupció, crisi, desigualtat econòmica, i desmantellament social. Que són essencialment fruït d'una mateixa impunitat: la dels poders econòmics, dels corruptes, i dels criminals o hereus de la dictadura.
Pobre Argentina! Ha dit Font. Si hagués seguit el model d'impunitat que encara patim aquí. Ara estaria com d'aquí 13 anys estarem nosaltres, si no hi ha un canvi de paràmetres socials, econòmics, i judicials.. En aquest sentit Las Madres i les associacions pels drets humans s'han convertit en la veu de la consciència a Argentina i a Llatinoamérica. Aquí sembla que la veu de la consciència són els que reclamen venjança i ma dura; penes infinites, i repressió.

LA IMPUNITAT PROPORCIONA A CERTS SECTORS CARTA BLANCA PER REPETIR EL PASSAT.
Moreno ha destacat que és molt important el moviment que esta havent-hi arreu de l'estat. Ha dit que hi ha esperances de trencar la impunitat. Les advertències de les Nacions Unides cap l'estat espanyol són elements que cal sumar. Felipe Moreno ha animat a seguir en la denúncia dels crims de la dictadura de Franco. Molts parlaments com el català, el basc o l'andalús s'han sumat a la querella, així com diputacions, i ajuntaments. Cal anar sumant més declaracions, i mocions. Ha dit Moreno
A la xerrada s'ha donat un toc d'alarma respecte a les noves lleis repressives, i punitives que vol aprovar el govern del Partido Popular. Sembla que ens volen conduir cap una mena de dictadura amb façana democràtica, o dictablanda. S'ha conclòs..
És important fer memòria, i treure a la llum tots el crims del feixisme, perquè ara més que mai, alguns semblen temptats a reproduir-los davant l'esperó que la impunitat els ha proporcionat.