dijous, 27 de gener de 2011

Trobat soldat de Ripollet desaparegut.

El passat més de juliol a través del Centre d'Història Contemporània que esta elaborant un cens sobre el cost humà de la guerra civil a Catalunya, se'ns va comunicar la possible ubicació del cos d'un soldat de l'exèrcit de la República, uns documents de l' Archivo General Militar de Avila, feien constar les dades de la mort i el lloc d'enterrament del jove. El cos és a la fossa comuna del Monestir de les Avellanes a Os de Balaguer, i forma part d'un enterrament de 357 víctimes, fet que fa molt difícil exhumar i identificar el cos. Un cop comprovada la nostra llista actual de morts i desapareguts, i corregides les dades errònies, varem donar la informació com a correcta quant a la pertinença ripolletenca de la víctima i de la seva família.
El passat més d'octubre varem comunicar aquestes dades a la família que el tenia com a desaparegut, també ens vàrem posar en contacte amb l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, per informar i conèixer la situació i estat d'aquesta fossa.
Aquesta comunicació és va fer a petició de la família que estava interessada en saber les possibilitats de visita i d'exhumació del lloc d'enterrament.
Per respecte a la intimitat de la família de moment guardarem l'anonimat sobre el nom del soldat i els seus familiars, així com hem deixat passar un temps prudencial per fer pública l'acció realitzada per la Comvif. Tampoc en el futur farem públics els tràmits i els nom del soldat sense la autorització de la seva família.