dimecres, 27 d’octubre del 2010

Milers de persones participen en l'homenatge a l'Ebre.



Milers de persones, en la seva majoria familiars dels soldats de l'Exèrcit Popular de la República morts o desapareguts l'any 1938, van acostar-se a les terres de l'Ebre per participar en l'homenatge institucional que la Generalitat de Catalunya va organitzar en memòria de totes aquestes víctimes condemnades a l'oblit, a més de que els cossos de molts d'ells mai van ser recuperats per les seves famílies i jeuen en fosses anònimes o camps de la zona sense poder ser identificats.
Moltes d'aquestes famílies a banda de perdre el seus sers estimats, van haver de viure el seu dol en silenci, sota l'amenaça i el menyspreu que el règim feixista del general Franco va mostrar per tots els qui van ser derrotats defensant el règim constitucional i democràtic de la República Espanyola.
Actes com aquest demostren, al contrari del que volen fer creure amplis sectors polítics actuals, que les famílies no obliden al seus familiars morts o desapareguts, ni les vexacions i injustícies que van haver de patir durant la dictadura. Demostren que molts no estan disposats a seguir conformant-se amb la conspiració del silenci imposada a partir de l'any 1975.