dimecres, 16 d’abril del 2008

La Garriga també ret homenatge a la República.



Una cinquantena de persones es van reunir aquest dilluns a l’acte de commemoració dels 77 anys de la proclamació de la II República, que es va celebrar a les sis de la tarda al davant del refugi de l’estació. A l’acte, els regidors i regidores de l’Ajuntament van retre homenatge a totes les persones que han lluitat per la recuperació de les llibertats democràtiques. En el seu parlament, l’alcaldessa, Neus Bulbena, va insistir en la importància de mantenir ben viva la memòria republicana, i va assegurar que “el record de la República no pertany a cap partit ni a cap ideologia”. “Hem de convertir el seu record en un motor de futur, en una llavor d’esperança per a la millora col·lectiva”, va explicar Bulbena.
Al seu torn, el regidor de Patrimoni, Quim Fornés, va repassar els ideals de l’època republicana i va mostrar el seu agraïment a tots aquells ciutadans i ciutadanes que van lluitar per a fer-los realitat. “Volem expressar el nostre reconeixement i gratitud a totes les persones que van recolzar els ideals democràtics durant la República, la Guerra i Civil i la dictadura”, va dir Fornés, que va cloure el seu parlament fent una crida a favor de la llibertat.

L’acte d’homenatge va acabar amb una ofrena floral als peus del Monument en record de les persones que han lluitat per la recuperació de les llibertats democràtiques i per la pau. A més, durant tot el dia, la bandera republicana va onejar des del balcó de l’Ajuntament.

D’altra banda, i també dins els actes de commemoració de l’aniversari de la II República, el divendres 18 d’abril a les vuit del vespre la Sala d’Actes de la Biblioteca acollirà la xerrada “75è aniversari de la revista El Congost”. A la conferència, l’incansable Albert Benzekry parlarà d’aquesta publicació, que es va editar a la Garriga entre els anys 1933 i 1936.